Ecologische Tour

Ecoloog Harold Appel neemt je mee op een tour langs de ecologische hoogtepunten van de TU campus.

Je loopt of fietst er waarschijnlijk dagelijks langs zonder dat je afweet van hun bestaan: vele verschillende soorten insecten, planten en bomen die op de TU campus leven. Leer de ecologische hoogtepunten van onze campus kennen tijdens een tour van een echte ecoloog! In twee uur spijkert Harold Appel je bij over alles wat je maar wilt weten over biodiversiteit en ecosystemen tijdens een gezellige wandeling.

Wist je bijvoorbeeld al dat de Lindenbloesem, een boom die groeit bij het studenten sportcentrum, nachtinsecten zoals motten aantrekt die high worden van haar geur? Hierdoor vormen deze insecten een makkelijke prooi voor bijvoorbeeld vleermuizen.

De tour duurt ongeveer twee uur, maar het is mogelijk om eerder te vertrekken als je naar middagcollege moet. GO Green Office zal zorgen voor voldoende paraplu’s in het geval van een regenachtige dag!

De ecologische tour vindt plaats op 11 oktober en start om 12.45 onder de kolommen van hoofdgebouw Atlas op de TU/e campus. De tour is onderdeel van de Green Week, mede georganiseerd door Studium Generale TU/e.

Bestel je gratis ticket